door Jan D. Swart
Het raadsbesluit over de bouw van het nieuwe stadion – zoals dat er nu ligt – zal niet verder door de PvdA worden gesteund.
Het verkoopteam van de N.V. Stadion zal binnen een maand alles uit de kast moeten halen om een situatie te realiseren waarbij niet alleen de gemeente Rotterdam ‘’de diepste zakken heeft.’’ Dat is nu wel het geval. Geen goede basis, vindt raadslid Tak.
‘’De hocus-pocus is toegenomen. Het is nog niet over-en-uit, maar ik ga wel mijn fractie bespreken wat we nu willen. En donderdagavond kom ik bij de commissievergadering met een vracht vervolgvragen.’’
De enige aandeelhouders zijn Rotterdam en de Vrienden aan de Maas en ‘’de laatste groep doet alleen mee omdat die weet dat de gemeente een club als Feyenoord nooit failliet zal verklaren’’’, zei oud politicus Ruud van Middelkoop tijdens de PvdA-online bijeenkomst. ‘’En als het fout gaat gaan die vrienden niet bijleggen’’, had Tak in zijn inleiding gezegd.
‘’Bovendien hebben de Vrienden aan de Maas geen enkele ervaring in het aandeelhouder zijn van een stadion. De gemeente trouwens ook niet. Het zijn allemaal grote risico’s, want wie moet een organisatie als Feyenoord bijsturen als het fout gaat?’’
Tak reageerde hiermee voor het eerst op het eerder verschenen Deloitte-rapport. Hij deed dat in eigen huis bij een online-toelichting voor geinteresseerde PvdA-leden. Er luisterden er 25.
‘’De gemeente wordt aandeelhouder voor 40 miljoen, maar als er maar een hele kleine tegenvaller is van 7,5 miljoen (op de 100 miljoen) zakt het Stadion al onder de kritieke grens en mag er geen dividend worden uitgekeerd’’, zei een waarschuwende Tak, die het daarom niet zo verwonderlijk (maar wel zorgelijk) vond dat de superrijken in Rotterdam niet zijn ingestapt.
Wordt vervolgd.